Pilsner

Pilsner er den vanligste øltypen i Norge.

Ringnes pilsner
Ringnes pilsner
Wikimedia (PD)

Gjæring: Undergjæret.
Serveringstemperatur: 4-6 oC.
Smakskarakter: Har som regel lett til middels sødme, lite fruktighet og lav til middels bitterhet.
Pilsner er en ølbetegnelse som stammer fra byen Plzeň i Tsjekkia. Pils er et undergjæret øl, lyst og gyllent i farge. Smaken varierer fra produsent til produsent, avhengig av oppskrift og gjærtype. Pilsnere har som regel lett til middels sødme, lite fruktighet og lav til middels bitterhet. Asiatiske og amerikanske pilsnere er de letteste pilstypene med lavest bitterhet. Europeiske pilsnere har lite til medium sødme og bitterhet mens Tsjekkiske pilsnere er kjent for å ha mest bitterhet blant pilsnertypene.
Passer til lett hverdagsmat, godt krydret mat, lette salater, kokte reker og milde fiskeretter.

Lite

Gjæring: Undergjæret.
Serveringstemperatur: 4 oC.
Smakskarakter: Lav bitterhet og lett sødme.
Lite har færre kalorier og karbohydrater enn vanlig pilsner.
Lite er et undergjæret lyst øl med lav bitterhet og lett sødme. Lite har færre kalorier og karbohydrater enn vanlig pils, men samme alkoholstyrke. Kategorien er stor i USA og verdens største ølmerke er i dag et Lite øl.

Anmeldelser

Tsingtao Kina - 4,5 % alkohol

Tsingtao beer er flaggskipet til Kinas største bryggeri (Tsingtao bryggeri). I tillegg til å inneholde standard ingredienser som vann, bygg og humle, er det også en liten mengde ris i denne pilsneren. Ølet har en mild smak, og en god og rund ettersmak. Jeg går ut ifra det er risen som gjør at ettersmaken ikke engang er i nærheten av å være bitter.
Dette er en svært lettdrukket og god pilsner, men den blir kanskje litt for tynn?

Kilde: Ringnes.no